ÚLTIMES NOTÍCIES

INEF L'Hospitalet, subcampió, va caure amb el cap ben alt - Club Esportiu INEF Barcelona

26 Mar

INEF L'Hospitalet, subcampió, va caure amb el cap ben alt

INEF-L'Hospitalet va proclamar-se subcampió de la Lliga Iberdrola de rugby femení aquest cap de setmana després de caure en una emocionant final davant el CRAT A Corunya per 31-15 al camp de Las Terrazas, a Alcobendas.

INEF-L'Hospitalet ho va donar tot però el CRAT és just campió de la Lliga Iberdrola

INEF-L'Hospitalet i el CRAT A Corunya es van veure les cares aquest cap de setmana a Alcobendas en una inesperada final de Lliga Iberdrola entre dos equips que no eren favorits a priori a principis de temporada per disputar-la. Tant gallegues com catalanes arribaven a la final després de trencar tots els pronòstics a les semifinals al derrotar fora de casa al CR Cisneros i al CR Majadahonda en dos partits decidits al darrer moment. Tot i que les Ósses són l'equip amb més títols de Divisió d'Honor, el máxim favorit segons l'opinió era el CRAT, una entitat que només comptava amb un títol aconseguit al 2015.

Matí espectacular el que vam poder viure aquest diumenge a Alcobendas amb dos equips van oferir un gran espectacle a un públic que va omplir les grades, demostrant que l'esport femení cada cop desperta més interès. Totes dues aficions van realitzar un esforç i es van desplaçar a Madrid per animar als seus equips, donant color i ambient durant tot el partit. Ningú es va voler perdre la final i a Les Terrazas vam poder veure a les directives dels dos equips, representants de la Federació Espanyola de Rugby i altres dirigents d'entitats del rugby, així com jugadores de la Lliga Iberdrola.

Les Ósses, tot i no partir com a favorites, sortien confiades de les seves possibilitats. Les gallegues sabien que enfront tenien un conjunt amb molta experiència i qualitat que podia donar un ensurt si no donaven el màxim des del principi. Vàries jugadores com María Casado, Alysha Stone o Kathleen Keller van fer un esforç i van entrar a la convocatòria a última hora per poder ajudar a les seves companyes per disputar la final.

La organització del partit per part de la Federació Espanyola i l'Alcobendas Rugby va cuidar tots els detalls per a que els assistents al partit i els espectadors que veien a casa el partit a través de Teledeporte gaudíssin d'un bon espectacle. 

Pel que fa al partit, INEF-L'Hospitalet sempre va a anar a remolc i només a la segona part va tenir possibilitats reals d'enganxar-se a disputar el títol. Al primer temps, les gallegues van tenir un inici fulgurant, marcant el ritme de joc i superant en intensitat a les Ósses, que encara s'estaven col·locant al camp. El CRAT va arribar aviat a la zona de marca i al 4' ja posava els primers punts a l'electrònic gràcies a la potent Baye Jacob. Una senzilla transformació significava el 7 a 0. Menys de 5 minuts més tard, Joana Murray sorprenia la línea de les Ósses i amb una carrera curta ampliava la diferència.

El partit als 10 minuts ja estava força complicat però encara quedava molt de temps per remuntar. La reacció de l'equip va arribar aviat liderada per jugadores de gran experiència. Anna Ramón i María Ribera van intentar portar endavant a l'equip mentre les altres jugadores s'anaven ficant en el partit. Al 15', Carla Rodríguez, que va completar un excel·lent partit, va obrir la pilota trobant a la María Ribera que va sorprendre a la defensa rival per retallar diferències (14-5). L'anotació de la María permetía mantenir l'esperança i ficar a l'equip en el partit, tenint molt de temps encara per endavant.

El CRAT va continuar sent el dominador del joc, monopolitzant la possessió davant un INEF que patia per aturar l'ofensiva gallega per la velocitat i potència de les seves jugadores. La tendència va continuar igual, durant forces minuts, amb un INEF amb poca posessió i una Anna Barbanti, que jugava en el lloc de la María Casado, multiplicant-se per allunyar vàries pilotes. La seva tasca va ser de gran ajuda per l'equip en moments complicats.

A la mitja hora, les corunyeses van tornar a fer valer la seva major potència i en una jugada prop de la zona de marca Mònica Castelo resultava imparable. La transformació també entrava posant el 21-5 amb el que vam arribar al descans.

El descans va servir per fer una sèrie de modificacions i sortir amb el chip canviat. María Casado i Alysha Stone, dos pilars de l'equip que sortien de lesions complicades, van sortir al camp a la mitja part per intentar ajudar a les seves companyes a revertir la situació. L'equip va sortir a competir el partit, a moure ràpid la posessió i a saber trobar situacions de joc per trencar a la línea gallega. Durant 40 minuts s'hi van deixar la pell, van demostrar que són un grup que lluita, es sacrifica i competeix tot i la dificultat de l'empresa que tenien davant. Al 55'. amb molta empenta van arribar a la zona de marca i en una gran jugada, la nova internacional per la selecció emerging, Berta Fernández feia una finta que significava el 21 a 10. Quedaven 25 minuts, l'equip veia que la dinàmica havia canviat i s'ho començava a creure, tot encara podia passar.

Només 3 minuts després, una explosió d'alegria reventava la grada verda d'INEF-L'Hospitalet. María Losada, potser la jugadora més en forma de la Lliga Iberdrola, trencava la defensa rival per posar a l'equip a la línea de 22 i ràpidament la pilota arribava a la Mercè Vinyals que amb una carrera prodigiosa posava bullint Las Terrazas. Amb 21 a 15 i 20 minuts per davant, tothom va creure en la "matxada" i l'afició, plena d'Óssos, Ósses i aficionats de l'INEF, va apretar de valent per fer-ho possible. L'afició d'INEF-L'Hospitalet va estar espectacular durant els 80 minuts i va ser la que més soroll va fer durant tot el partit.

Amb 21 a 15, tothom va veure al camp que era possible la remuntada, l'equip s'hi va apropar, va tenir la oportunitat però no no va ser capaç de materialitzar-la. Per contra, els errors fruït del cansanci i la voluntat de jugar ràpid van provocar alguns errors en la passada que van ser aprofitats pel CRAT com a bombones d'oxigen per tenir la pilota i anar guanyant metres poc a poc. Al 68', el CRAT va fer valer el seu pes a la melé per aconseguir un nou assaig que quasi sentenciava la final. L'assaig va ser revisat per la televisió i després de 2 minuts, aquest va ser concedit, posant el 26-15.

Amb només 10 minuts, les Ósses van intentar donar la volta al marcador però ja era molt complicat. Els minuts anaven caient molt ràpid fins que vam arribar ja al final. Amb el temps complert, Natalie Delamere sumava un nou assaig després d'una jugada de molta lluita per posar el 31-15 final que significa el segon títol del CRAT A Corunya en la seva història.

Des del Club Esportiu INEF Barcelona i el RC L'Hospitalet, volem agrair a l'Alcobendas, la Federació Espanyola i els sponsors, l'acollida i atenció dispensada aquest cap de setmana. També volem destacar el fair play i bon ambient amb el CRAT A Corunya, els seus dirigents i aficionats, que van fer possible que vivíssim una gran festa del rugby. Gràcies a les jugadores per haver-nos fet tornar a vibrar aquest any tant! I per últim, per suposat, a l'afició de l'INEF-L'Hospitalet, que va tornar a ser el jugador número 16 de les grans ocasions, animant en tot moment durant els 80 minuts, com va poder veure tothom al camp o a Teledeporte.

L'equip finalitza subcampió a la Lliga Iberdrola però la temporada continua, encara queden molts reptes per endavant i les noies ja s'entrenen avui per disputar la Copa Primavera i la Copa de la Reina7s.

Fotos: Antonella Mannara, Diego Dolan, Noah Alirangues

Darrera modificació el Dimarts, 26 Març 2019 10:45
clubinefbcn

Pots contactar amb el Club Esportiu al correu electrònic info@clubinefbcn.cat.

Lloc Web: clubinefbcn.cat

Counter Module

app inef barcelona
logo club esportiu inef barcelona

CLUB ESPORTIU INEF BARCELONA

Avinguda de l'Estadi, 12 - 22. 08038 Barcelona
93 425 54 45 (Extensió 200)
FAX 93 426 07 51​
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Eduvigis Sáez Parejo Recommends

Las instalaciones son increbles y el trato excepcional.A mi me ha encantado.

Daniel Levavasseur

5 out of 5 stars

Montse Giralt

4 out of 5 stars

SEGUEIX-NOS

Registre o  Entra
Club Esportiu INEF Barcelona

Descarrega l'App a:

app club esportiu inef barcelona

app store itunes club esportiu inef barcelona
app google play club esportiu inef barcelona

 

HOME

CLUB

ACTUALITAT

SECCIONS

ESCOLES ESPORTIVES

ESCOLA RÍTMICA I GEG

ESTADES ESTIU

ESCOLA CIRC

ESTADES ESTIU CIRC

ALTA ONLINE

MULTIMEDIA

CONTACTE

Àrea de navegació de la Web del Club Esportiu INEF Barcelona.
Aquí trobareu el contingut que pugui ser del vostre interés.
 
 
0
Shares