Imprimir aquesta pàgina
Primera victòria de la temporada per l'INEF L'Hospitalet davant el Crealia El Salvador per 20-12
02 Des

INEF L'Hospitalet va aconseguir la primera victòria de la temporada aquest cap de setmana després d'imposar-se al Crealia El Salvador de forma merescuda per 20 a 12, al partit corresponent a la 6ª jornada de la Lliga Iberdrola de rugby femení disputat a la Feixa Llarga.

Victòria molt treballada per les Ósses en el partit de la jornada

Les Ósses es van emportar la "batalla de la Feixa Llarga" i van aconseguir sumar la primera victòria de la temporada després d'imposar-se al Crealia El Salvador per 20 a 12. Totes les mirades estaven posades a la Feixa Llarga on es disputava el partit de la jornada de la Lliga Iberdrola, amb la lluita per la permanència entre dos equips que encara no coneixien la victòria aquesta temporada.

El partit va tenir dues parts ben diferenciades, una per cada equip, la primera per INEF L'Hospitalet i la segona pel Crealia El Salvador, que s'ho van creure pràcticament fins el final i quasi donen un ensurt a les locals. INEF va sortir a mossegar i ja al 1'30'' Ani Iglesias intentava sumar els primers punts amb una patada que anava fora per poc.

El primer quart d'hora va ser de tanteig, on es palpava que es jugaven molt tots dos equips. Tant INEF com Crealia intentaven jugar amb la mà però no aconseguien continuïtat en el joc. Tot va canviar al 15' quan les chamizas, que tenien la posessió a camp visitant, van intentar guanyar les esquenes a la defensa de l'INEF sorprenent amb una patada curta. La jugada no va sortir bé ja que Alysha Stone va recuperar l'òval a la banda trencant la defensa rival que estava descol·locada, fent una cursa de 60 metres amb la seva velocitat característica que resultava imparable (5-0).

L'assaig va donar confiança i energia l'equip, que va passar a dominar el partit completament. Les Ósses van apretar per intentar ampliar la diferència, sumant metres en cada acció. En una d'aquestes jugades, sobre el 21', Ani Iglesias sorprenia a la defensa rival amb una finta i combinava per trobar finalment a la banda a Lupe López que posava el 10 a 0 al marcador.

Les visitants es van veure desarbolades i amb prou feines aïllaven l'òval de la zona de perill gràcies a la bona pressió de l'INEF. Una patada defectuosa d'Hannah Stolba al 35' deixant la pilota al camp va posar en mans de les Ósses la posessió, que després d'una combinació molt ràpida entre Alysha Stone i Kat Keller posaven el 15 a 0. La jugadora canadenca va tornar a ser una setmana més una de les líders de l'equip.

Amb 3 minuts i escaig les visitants van trobar un fil d'esperança després de situar-se a una bona zona de camp contrari. Amb 3 assatjos en contra, van començar a jugar a "tomba oberta", combinant molt ràpid i amb encert. Amb una jugadora més per l'expulsió temporal de Berta Fernández, van anar guanyant mica en mica metres dins la zona de 22 i gràcies a la seva força a la melé van acabar anotant a través de la Gema Pérez, ja amb el temps complert. La transformació d'Hannah Stolba, la internacional americana i nou fitxatge de les de Valladolid anava dins, posant el 15 a 7, resultat amb el que els dos equips s'enfilaven a vestuaris.

Aquest assaig abans del descans va donar oxigen a les visitants que al segon temps van oferir una cara totalment diferent. Durant els primers minuts, les Ósses però van monopolitzar en gran part la posessió a camp contrari sense entrar dins la zona de 22. Hannah Stolba col·locava a les chamizas a camp contrari per primer cop facilitant una touche. El joc va portar a la banda contrària, l'esquerre, on després d'un avant de les Ósses era aprofitat per la jugadora americana al 51' per apretar encara més el partit (15-12). La patada a pals, afortunadament, va anar fora.

Les chamizas es van veure amb opcions reals d'emportar-se el partit i van jugar amb molta intensitat i agressivitat. La defensa de les Ósses, amb gran encert, barrava tot intent visitant però la diferència mínima en el marcador feia que qualsevol acció pugués canviar tot en un moment. Les visitants van posar tota la carn a la graella però als darrers minuts van notar l'esforç i ho van pagar. Una combinació ràpida de tot l'equip va posar la pilota en safata a Alysha Stone que situava a les Ósses a la zona de 22. Amb molta feina i esforç, després d'una melé es generava una gran combinació de tot l'equip portant l'òval a banda contrària on Lupe López anotava al 33' el seu segon assaig del matí (20-12). La internacional colombiana, cada dia més integrada a la dinàmica de l'equip, va completar potser el seu millor partit amb la samarreta verdinegre.

Amb poc més de 5 minuts les Ósses es van mostrar ambicioses i no van conformar-se només amb la victòria, cercant el bonus ofensiu que malauradament no va arribar. Gran esforç col·lectiu de tot l'equip que finalment va tenir premi, estrenant el caseller de victòries de forma merescuda i sumant els primers punts de la temporada davant un Crealia El Salvador que va plantar cara.

La propera jornada es disputarà d'aquí a dues setmanes on INEF L'Hospitalet visitarà el camp de les Cocodrilas, una de les sensacions de la temporada fins ara.