ÚLTIMES NOTÍCIES

Història - Club Esportiu INEF Barcelona

L'equip de Rugby de l'INEF va ser fundat al 1977, dos anys més tard de la inauguració de l'INEFC de Barcelona, amb motiu del monogràfic de rugby impartit aquell curs per J.A. Sancha de Prada (aleshores no existia l'asignatura de rugby com a tal).

Una tarda després de beure, menjar i cantar 12 amics (entre ells el professor Sancha) van decidir formar un equip, fet que quedaria reflectit el juny del 79 en l'Acta Fundacional (per un lapsus del que la va elaborar es van deixar en Carlos Lorenzana).

Acta Fundacion INEFFundadors de l'equip:

J.A. Sancha de Prada (Cipote)

Vicente Badenes Ramos

Manuel Caragol Urgellés

Alberto Fayed Casadesús (Tito)

Antonio Gras Forcada (Choco)

José A. del Río Alcalde (Chinche)

Agustín Boixeda de Miquel (Gus)

Gabriel Casamor Fuster (El Monstruo)

Joaquín García Torrente (Quino)

Antonio Navarro Cases

Fernando A. Rodríguez (El Médico)

Carlos Lorenzana (Titola)

 

Aquest grup d'amics no només es va enamorar del rugby com esport, sinó també de la seva filosofia i els seus principis:

  • Practicar l'esport del Rugby amb un profund respecte envers l'adversari i els arbitres, éssent fidels a les normes de cavallerositat i amateurisme imperants en aquest esport des del seu començament.
  • Fomentar la conservació i el desenvolupament dels valors de la pràctica esportiva, socials i humans d'aquest esport d'equip.
  • Adquirir el màxim possible de coneixements sobre la tècnica, la tàctica i els principis del joc, amb la finalitat de difondre'l més tard tot integrant-ne els seus valors en el camp de l'educació física.
  • Integrar-se en la comunitat internacional del rugby, tot fomentant l'intercanvi esportiu i cultural entre les nacions.
  • Preservar l'esperit del joc el més pur possible, tot seguint la definició del joc que en fa la IRFB: El Rugby és un esport completament amateur i tots aquells que el practiquen ho fan per divertir-se, perquè els hi agrada el joc i les persones que, amb ell, hi són relacionades.

"Potser arribarà un dia que els hi haurem de recordar als britànics quin és el veritable joc del rugby" J.A. Sancha

INEF Rugby Equip Fundació

El vestuari

Després de moltes discussions, els jugadors i J.A. Sancha van arribar a un acord per dissenyar el primer vestuari: El polo a ralles verdes (color oficial de l'INEFC), els pantalons negres (en honor al país de gales) i les mitgetes negres amb dues ratlles verdes per combinar el color dels pantalons amb el del polo.

Més tard va ser necessari fer una segona equipació i es va decidir que seria l'equipació que vestirien els aspirants (ossets). Aquest polo era blanc amb les tres ratlles verdes al pit.

Un Vell Ós va explicar una vegada que els colors de l'equip eren tres verds diferents perquè tenien un missatge integrador, fos com fos la tonalitat de verd tots estavem d'acord que era verd, així com siguin quines siguin les característiques de cada jugador tots tindrem clar que som un sol equip.

Per què el nom d'Óssos?

Explica la llegenda que algú va comentar que els jugadors de l'INEFC eren molt marxosos, i en un principi aquest havia de ser el nom de l'equip: Els Marxosos. Posteriorment, en adonar-se que tots els equips internacionals tenien un animal com a mascota, es va afegir l'Ós, perquè rimava amb marxós.

Tot i que existeix una altra història que diu que no se'ls va acudir cap nom d'animal i la solució la van trobar en un viatge de gira, en el qual van robar una figura d'un ós, que posteriorment va ser adoptada com a mascota de l'equip i el van anomenar l"Ós Marxós".

Ossos INEF Escut

L'escut va néixer en una reunió d'equip de mans d'en Ferran Rodríguez, després d'escoltar les aportacions de tothom.

Es va decidir que l'Ós portés una pilota de rugby (per identificar ràpidament l'esport) i una gerra de cervesa (per remarcar el fet de ser marxosos), també es va incloure un signe de Barcelona i les tres franges verdes que eren els colors de l'equip.

L'any 1978 fins i tot va sortir publicat al diari 424 un article sobre el primer partit internacional que van disputar els Óssos de l'INEFC Barcelona contra el Keswick R.U.F.C. anglès.

INEF Rugby los marchosos

Equip Femení

Des d'un principi la pràctica del rugby per a les noies era negada, tot i que es sentien atretes, només se'ls permetia fer esports "femenins"; gimnàstica, rítmica...

De mica en mica les noies que van començar mirant els entrenaments dels nois es van anar animant a entrenar i per fi, el 20-11-79 es forma l'equip femení de rugby amb 13 noies:

Dolors Aymerich, Rosa Brunet, Anna Bonhoms, Carme Valls, Assumpta Feltrere, Gemma Capdevila, Mercè Masnou, Tai Corbatón, Teresa Iglesias, Marta Carranza, Teresa Calverol, Carme Alzina i Núria Muñoz.

Tots sabem que des d'aquestes primeres 13 noies fins a l'actualitat l'equip femení de l'INEFC ha estat sempre un equip capdavanter amb un nivell enorme.

INEF Rugby oso marchoso

Al setembre del 79 neixia amb el nom de "El Oso Marchoso" la revista de l'equip de rugby de l'INEFC. Aquesta revista es va fer gràcies a la col·laboració de J.A. del Rio (Chinche), i sobretot d’en Ferran Rodríguez (El Metge). La revista es publicava cada curs i era totalment gratuïta, i a més de la gent de l'INEF també s'enviava a clubs catalans i a la federació.

Es van arribar a fer un total de 10 revistes:

número 1 (sept. 1979)

número 2 (juny 1981)

número 3 (juny 1982)

número 4 (juny 1983)

número 5 (juny 1984)

número 6 (dec. 1985)

número 7 (no conservem cap exemplar)

número 8 (juny 1988)

número 9 (juny 1989)

número 10 (abril 1994)

número 11 (septembre 2014)

HISTÒRIA PER TEMPORADES

ANTICS ESTATUTS

Vells Óssos amb la nova generació 2009/10

clubinefbcn

Pots contactar amb el Club Esportiu al correu electrònic info@clubinefbcn.cat.

Lloc Web: clubinefbcn.cat
logo club esportiu inef barcelona

CLUB ESPORTIU INEF BARCELONA

Avinguda de l'Estadi, 12 - 22. 08038 Barcelona
93 425 54 45 (Extensió 200)
FAX 93 426 07 51​
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Eduvigis Sáez Parejo Recommends

Las instalaciones son increbles y el trato excepcional.A mi me ha encantado.

Daniel Levavasseur

5 out of 5 stars

Montse Giralt

4 out of 5 stars

SEGUEIX-NOS

Registre o  Entra
Club Esportiu INEF Barcelona

Descarrega l'App a:

app club esportiu inef barcelona

app store itunes club esportiu inef barcelona
app google play club esportiu inef barcelona

 

HOME

CLUB

ACTUALITAT

SECCIONS

ESCOLES ESPORTIVES

ESCOLA RÍTMICA I GEG

ESTADES ESTIU

ESCOLA CIRC

ESTADES ESTIU CIRC

ALTA ONLINE

MULTIMEDIA

CONTACTE

Àrea de navegació de la Web del Club Esportiu INEF Barcelona.
Aquí trobareu el contingut que pugui ser del vostre interés.
 
 
0
Shares